Irma & Sybren trouwen in een 17e-eeuws Stadspaleis.

16 januari 2020

Een winterbruiloft in de oude binnenstad van Den-Haag.

In het centrum van de hoofdstad van Zuid-Holland staat het voormalig stadspaleis wat tegenwoordig is omgetoverd tot een romantische locatie voor bruiloften. In 1469 werd dit pand nog gebruikt als woonhuis en ambassade, tegenwoordig kan je in een van de tien balzalen trouwen en geef je het feest in bijvoorbeeld de oude binnentuin. De enorme raampartijen, oude elementen, luxe authentieke sfeer én locatie maakt Het Spaansche Hof zeker wel tot een van de mooiste trouwlocaties van Nederland.

Irma en Sybren trouwen op een prachtige winterdag aan het begin van 2020. De hele week is het slecht weer tot donderdag 16 januari. Die dag is het koud maar de zon schijnt volop! Samen met mijn second shooter Jacky arriveren wij in het leuke appartement van Irma. Het is er gezellig en voelt knus aan. Meteen doet de zon zijn werk en geeft ons een prachtige lichtinval. Terwijl Li van Beautiful Morning het haar en make-up van Irma omtovert, leven wij ons uit met het fotograferen van de jurk die ze gekocht heeft bij Ann & John bruidsmode in Eindhoven.

Trouwen in de winter

Fotoshoot in Rijswijk

Sybren haalt Irma bij haar thuis op en omdat Jacky en ik vandaag samen fotograferen kunnen we deze ontmoeting tegelijkertijd van twee kanten vastleggen! Hij draagt een donkerblauw trouwpak van Suit Supply met een daaronder een vrolijk overhemd en een bijpassende corsage. Ze stralen en zijn duidelijk heel erg blij om elkaar te zien. Sybren kan zijn ogen niet geloven en ze pinken allebei een traantje weg. De bloemen van Juliana’s Bloemen met zachte pastelkleuren maakt het plaatje compleet.

We gaan op weg naar de fotoshoot locatie. Bij Paviljoen te Werve in Rijswijk. Wij zijn hier nog nooit geweest, maar Irma en Sybren kennen het op hun duimpje. We maken foto’s bij de vijver, op het gras en het bruggetje in het bos. Aangezien we met een draaiboek te maken hebben moeten we helaas na 45 minuten weer door. Op naar de bruiloft locatie!

Het Spaansche Hof

Het is een prachtig statig pand op een van de mooiste plekken in Den-Haag. Op de binnenplaats zijn een aantal parkeerplaatsen wat het voor ons makkelijk maakt om te parkeren. Nog voordat de gasten arriveren maken we in een van de salons nog even een paar mooie foto’s. De meters hoge plafonds met de ramen maakt het tot een perfecte fotostudio. We maken dan ook graag gebruik van deze mogelijkheid.

Na de ceremonie staat de champagne klaar en is ook Anne van Sprinkles Bakery gearriveerd. In plaats van een hele grote bruidstaart hebben Irma en Sybren voor een sweet table gekozen. In alle geuren en kleuren worden de taartjes en cakejes geserveerd. Heel erg leuk en origineel idee. En ja, ook Jacky en ik hebben van alles iets geproefd!

Aan het eind van de dag is het voor ons tijd om afscheid te nemen van het voor ons eerste bruidspaar van 2020. Het pas getrouwde stel heeft er voor gekozen om met naaste familieleden op een andere locatie te gaan dineren. Voor the one last shot verzamelen we ons allemaal buiten en worden de sterretjes aangestoken. Te midden van dit spektakel bezegelen ze nog een keer hun liefde met een kus!

Bruiloftlocatie Den-Haag
Fotoshoot Paveljoen Te Werve Rijswijk
Bruidspaar in bos
Winterbruiloft Den-Haag
Bruiloft in een stadspaleis

Het kersverse bruidspaar verteld...

Hoe kennen jullie elkaar?

“Sybren en ik hebben elkaar leren kennen via een online datingplatform. Na een aantal mailtjes heen en weer, volgde onze eerste date in Scheveningen. Al heel snel besefte we dat de vonk was overgeslagen!

De voorbereidingen voor de bruiloft, hoe zijn die verlopen?

“De voorbereiding verliep rustig, organisch en prettig waar we veel plezier aan hebben beleefd, samen een bruiloft organiseren, erover praten en samen nadenken was een hele leuke tijd!”

Wat vonden jullie uiteindelijk van de trouwlocatie?

“Wij vonden de trouwlocatie helemaal bij ons passen. De sfeer en verschillende ruimtes die gaven ons de mogelijkheid om de groep bij elkaar te houden in de verschillende fasen van de bruiloft. Omdat we een winterwedding hadden, was het voor ons ook heel belangrijk dat de sfeer binnen goed en mooi was. Dat is zeker gelukt!”

Hoe hebben jullie alle leveranciers gevonden?

De meesten heeft Irma gevonden via Instagram, zoals onze bruidsfotograaf, maar ook de bakker en visagiste en een deel hebben we samen gevonden via internet.

Waar ging jullie huwelijksreis naar toe?

Marokko

Wat is de mening van jullie over mij als bruidsfotograaf?

“Wij vonden het van begin tot eind met Sanne een hele fijne samenwerking. Sanne is duidelijk, denkt mee, is positief, ze heeft gevoel voor sfeer, oog voor details en is begripvol, een mooie combinatie voor een huwelijksfotograaf. En Sanne is ook gewoon een heel fijn persoon!

Op onze eerste fotoshoot (een verlovingsshoot) op het strand kregen we fijne reacties. We vonden het ook een hele leuke manier om aan elkaar te wennen. Het voelde als snel heel natuurlijk om door Sanne gefotografeerd te worden. Twee van deze foto’s hebben we ook gebruikt voor de uitnodiging.

Ook de foto’s die Sanne (en Jacky) hebben gemaakt op onze trouwdag vinden wij ontzettend mooi en we kregen al veel waardering van onze omgeving. Vooral de focus op ons, de bijzondere (kleine en grote) momenten op die dag en de omgeving wat meer op de achtergrond, maar wel duidelijk sfeerbepalend aanwezig sprak ons aan. We hebben het nog heel lastig gevonden om een selectie te maken voor ons album. Zo veel mooie foto’s en momenten. Dankjewel Sanne, we zijn heel erg blij dat je onze fotograaf was en we raden je zeker aan!

Bruiloft Den-Haag Zuid-Holland

De bruiloftsleveranciers

Trouwlocatie: Het Spaansche Hof, Den-Haag

Bloemen: Juliana’s Bloemen Voorburg

Fotoshoot locatie: Paveljoen Te Werve, Rijswijk

Visagist: Li Dawn van Beautiful Morning

Sweet table: Sprinkles Bakery

Bruidsjurk: Ann & John bruidsmode

Trouwpak: Suit Supply

Bruidsfotograaf: Sanne Dost

Meer foto’s zien van deze bruiloft? Check dit!